was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ze zijn opperbest, daar in de Sud-Ouest

By 7 oktober 2015 Geen categorie
Borreltijd in de Beaujolais

Borreltijd in de Beaujolais

 

Klik hier als u de wijnbrief in PDF wilt lezen.

Klik hier om te bestellen

 

Beste Wijnvrienden,                                                                                                                         Haarlem, 6 oktober 2015

Onlangs ontdekten we een paar nieuwe heerlijkheden, die we u snel gaan verklappen. Wijnen die heel goed passen bij dit tussenseizoen: niet te licht, niet te zwaar.

In de loop der jaren hebben we u twee keer eerder wijn uit Cahors voorgesteld: in 1990 de château du Cèdre en in 2007 Clos des Siguiers. De eerste is nog steeds goed, maar is blijven steken in de oude wijnwereld: te glad en te gemaakt. De tweede is als het ware blijven steken in de antieke wijnwereld: wel erg rustiek, kan de tand des tijds niet verdragen.
Ondertussen bleven wij in de Sud-Ouest naarstig doorzoeken, zowel in Cahors als in andere appellations. Ook in deze streek staat een jongere generatie op, die zich met nieuw elan uit de middenmaat werkt en verbazend lekkere wijn maakt.
Onlangs sloeg de vonk over tussen twee van die voorlopers en ons. In Cahors ontmoetten we Fabien Jouves, en in de Périgord Nathalie Dalbavie.
De Cahorswijnen van Fabien Jouves zijn dé vondst van 2015, vooral omdat je je bij Cahors gewoon niet veel soeps voorstelt. De wijn van Nathalie is zeker zo lekker, maar daar verwachtten we meer, dan is de schok minder groot.
De wijn van Fabien Jouves is modern (midden-)licht, fruitig en zuiver, en toch is het duidelijk dat je met iets klassieks te maken hebt: er is een extra aan spanning en smaken die fors maar ook elegant zijn. En het is heel anders dan de gamays, grenaches, syrahs etc. waarvan we er veel hebben.
Op onze website kunt u er meer over lezen, zie hier: https://wijnvriend.nl/portfolio/mas-del-perie/

We hebben de volgend wijnen:
Mas del Perie Haute Côt(e) de fruit 2014  € 8,95  *
Mas del Perie Imbibez vous 2014 BIB 5 liter € 35,00
Mas del Perie Les Escures 2014  € 10,95   *
Mas del Perie Tu Vin Plus Aux Soirees 2014  € 10,50  *
Mas del Perie You F*** my Wine?! 2014  € 11,40

De Vin de Pays du Périgord van Nathalie Dalbavie zijn het lekkerste dat we in jaren uit deze buurt hebben geproefd: eveneens middengewicht, fruitig, zuiver en zacht. En van vooral merlot, ook een druivensoort waar we nou niet veel van hebben. Ook deze wijnen: verrassend anders, verrassend lekker.
Zie verder hier https://wijnvriend.nl/portfolio/domaine-de-la-voie-blanche-vin-du-perigord/

We hebben de volgende wijnen:
Les Joualles 2014 € 8,95   *
BarbeYrolle 2012 € 9,95  *
Le Petit Manoir 2012  € 20,90

U kunt deze wijnen los bestellen, minimaal afname 6 flessen totaal, maar we maakten ook een mengdoosje, bestaande uit de wijnen waar een *  achter staat. Maar dat zijn allemaal rode wijnen! Daarom: daarbij een fles Petit Chablis 2011, nu mooi op dronk, van € 12,50 voor € 9,70, zie hier:
https://wijnvriend.nl/portfolio/domaine-denis-race/

De prijs van het mengdoosje is € 59,00, exclusief eventuele bezorgkosten.

Afhalen op zaterdag 17 oktober tussen 11.00 en 13.00, in onze Flagshipstore op het Energieplein 16, Haarlem, alwaar u kunt proeven en snacken. Of op ieder ander moment, maar wel op afspraak.
Als u eerst wilt proeven alvorens te bestellen kan dat ook, maar laat dan wel even weten dat u komt. Anders stellen we het op prijs als u uw bestelling uiterlijk donderdag 15 oktober doorgeeft.
Bezorgen kan natuurlijk ook, dat doen we binnen (ongeveer…) 2 dagen nadat uw bestelling ontvangen is. Bezorgtarieven op onze website.

Als u op een ander moment wilt halen dan 17 oktober, zet u dat dan als opmerking op uw bestelling?
Bestellen kan via onze website (https://wijnvriend.nl/wijnen-uit-de-wijnbrief), per e-mail wijn@wijnvriend.nl of per telefoon 0655138445

Graag zien we u in grote getale op 17 oktober!Met vriendelijk groet,

Henk Struijs
De Wijnvriend

De Wijnvriend:   IBAN: NL59INGB0004044828, KvK: 34067229, BTW/TVA: NL 0773.096.62.B01
De Wijnvriend – al 27 jaar de lekkerste Vins Naturels