Domaine La Haute Févrie

Muscadet is één van onze lievelingetjes. Hier kun je nou echt nog onverwacht mooi en voordelig spul vinden. Verkeerde reputatie, door vroeger geknoei. Gelukkig maar. Kunnen wij lekker aan de bak. We hebben inmiddels de nodige Muscadet gehad, altijd goed. Die heerlijke slanke en elegante wijn voor bij de borrel of de schaal- en schelpdieren, die wijn waarin je het zilte van de branding ruikt.

Deze is van de familie Branger, uit het Sèvre et Maine deel van de Muscadet. Eén van die op het oog anonieme domaines, middelgroot (ca. 30 ha.), waar ze zoetjesaan stoppen met gespuit in de wijngaard en gelaboratorium in de cave. En dus steeds betere wijn maken.
Sinds de oogst 2018 zijn ze ook AB Biologisch gecertificeerd.

We komen er eerlijk gezegd aan door een tip van een Vlaamse kennis die er bereveel verstand van heeft en ons verraste. We konden er niet omheen. Té lekker.

Komt uit de buurt van de stad Nantes, bijna uit zee. Hij wordt gemaakt van de Melon de Bourgogne, van oorsprong een druif uit de Bourgogne. En let wel: heeft niets met meloenen te maken, niets.
De cuvée Moulin de Gustais is ‘sur lie’ opgevoed. Dat wil zeggen dat de most zo lang mogelijk in contact is gelaten met het bezinksel, omdat dit extra smaak geeft. Hij kan er ook goed door ouderen, Chabliseren, zoals de liefhebbers weten. Enfin, deze 2019 bewijst dat ook maar weer eens.

De wijnen van Domaine La Haute Févrie:

  • Haut Fevrie – Moulin de la Gustais 2019 – Muscadet

    8,90