was successfully added to your cart.

Winkelmand

Meet the Makers – 10 juni 2018

By 16 mei 2018 Wijnbrief

 

 

 

Zoals al eerder aangekondigd, organiseren we samen met drie andere wijnimporteurs een gezamenlijke superproeverij op 10 juni tussen 13.00 en 18.00 uur in The Lobby, Fizeaustraat 2, Amsterdam (7 minuten lopen van het Amstelstation). Meet the Makers.
In deze nieuwsbrief stellen we de Makers graag kort aan u voor. Wie gaat u – behalve de liefde van uw leven – ontmoeten op 10 juni?

 

Zonder valse bescheidenheid beginnen we maar met onszelf – De Wijnvriend. Van onze wijnboeren zijn aanwezig: Nicolas Renaud van Clos des Grillons uit de zuidelijke Rhône. Leerling van de bij leven al legendarische Eric Pfifferling van Anglore. En dat proef je in de wijnen van Nicolas.
Daarnaast de ster van Bourgueil in de Loirestreek: Pierre Breton, met vrouw Catherine en dochter France.
Samen zorgen Nicolas en Pierre voor een fles of 10 te proeven wijnen.
Daarnaast zetten we op de proeftafel o.a. Bourgogne van La Cadette, Beaujolais van Descombes, Jura van Les Vins de La Vie en Rhône van Gramenon. En nog vele andere flessen.

 

Namens Cotidie, voorheen Clara’s Champagnes, komen er liefst drie Champagneboeren naar Nederland. Bauchet, Gosset-Brabant en Grongnet. Drie totaal verschillende stijlen van drie al even verschillende boeren. Daarnaast laat Cotidie al haar andere Champagnes ook aan u proeven. U kunt dus in één machtige beweging kennis maken met alle ‘grote champagnes van kleine huizen’ die Clara van Cotidie importeert.

 

Namens Bevino – de Italiaanse afvaardiging – zijn de wijnmakers van Fonzone (Campania) en Romeo del Castello (Etna) aanwezig. Samen met elk een handjevol wijnen. Daarnaast presenteert Bevino o.a. Langhe Nebbiolo van Pecchenino, Brunello di Montalcino van Ridolfi, Trebbiano d’ Abruzzo van Ausonia, Verdicchio van Benforte en Altrove van de Batte. Lijkt op vin orange maar dan lekker. Alleen al daarom even komen.

 

Een andere maker is geen wijnmaker, maar een bladenmaker: Will Jansen van bouillon! magazine. Het enige blad over eten en drinken dat er echt toe doet. Vinden wij dan hè. Zelf zal Will er wat genuanceerder mee omgaan, maar dat mag u dan ter plekke aan hem vragen.

 

Namens de Smaakimporteur komen de broertjes Lavantureux uit Chablis naar Amsterdam. Niet voor het eerst, maar iets dat elk jaar beter wordt moet je ook elk jaar opnieuw proeven. Ook komt- tenzij een huwelijk toch niet verzet kan worden – Fabrice Gendrot van Les Mains Rouges naar Nederland. Met interessante aanhang. Daarnaast presenteren wij o.a Bandol wijnen van diverse huizen, Gevrey Chambertins 2015 van Burguet en de nieuwe jaargang van Guy Breton, Beaujolais. En gemberthee.

 

En dan is er nog Arjan Smit van distilleerderij de Pronckheer. Dat klinkt al meteen goed: dat hippe distilleren in combinatie met zo’n klassieke naam. Arjan is dan ook alles behalve een hipster. Hij is van 1962 en al z’n hele leven chef-kok. Daarom maakt hij wellicht ook zulke bijzondere dingen zoals ‘de kopstootjes’: jenevers gemaakt van speciaalbieren en smaaktincturen van bloemenknoppen.

 

Al met al bent u in de gelegenheid om zo’n 70 verschillende wijnen te proeven. Minimaal, want deze wijnimporteurs zijn niet bescheiden als het gaat om hun wijn. Plus een mooie dwarsdoorsnede van het assortiment van de Pronckeer. Maar ja, eerlijk is eerlijk, u kunt die middag ook naar Bacchus gaan. Hoewel, doe dat nu maar niet.

Meld u aan bij wijn@wijnvriend.nl. Of bij één van de andere importeurs, zie de Facebook pagina.
We heffen een symbolische entree van € 7,50, contant te voldoen bij binnenkomst, om iets van de kosten te dekken. En om klaploperij te voorkomen.
Dus: kom proeven!

O ja, The Lobby heeft een uitstekende keuken en een geweldige wijnkaart. Mocht u daar gebruik van willen maken, reserveer dan rechtstreeks bij hen via telefoon +31 20 7585275.. Zonder ons helaas, wij zijn al snel pleite want moeten de hele stad nog laten zien aan onze wijnboeren.

Volg dit evenement ook op Facebook, hier: https://www.facebook.com/events/1466141793515589/

Met vriendelijke groet,

Henk Struijs
De Wijnvriend