De Wijnvriend, wie is dat?

De Wijnvriend, daarmee begonnen Henk Struijs c.s. in 1988 met de import van wijn uit Frankrijk. Omdat we van lekkere wijn en lekker eten hielden  (en houden) en vaak in Frankrijk kwamen (en komen). Bij de bron proefden we dingen waar je toen in Nederland niet om moest komen. Autodidact op wijngebied maar in de jaren negentig veel opgestoken bij de legendarische wijnkoperij Otterman, de uitvinder van de natuurwijn in Nederland. Daar proefde ik de meesterlijke wijnen die mij een heel nieuwe wereld binnenleidden. Veel beter en veel leuker dan welke officiële opleiding dan ook was het.

Vin Naturel, natuurwijn, biologische wijn, organic wine

Geen wonder dat onze specialiteit natuurlijk gemaakte wijn, vin naturel of vin nature is. Al meer dan 26 jaar. Niet als mode-blabla dus, maar omdat die wijnen lekkerder zijn. En gezonder. En duurzamer.

Daarnaast hebben we ook klassiek gemaakte lekkere wijnen. Ook die onderscheiden zich doordat ze met heel weinig chemisch- of technisch kunst en vliegwerk zijn gemaakt. De moderne wijnwetenschap reikt immers enorm veel aan. Het is steeds makkelijker om redelijke wijn te maken, maar het beste blijft schaars als altijd. Bekijk hier onze wijnen.

Iedere streek heeft maar een handjevol wijnboeren dat uitblinkt. Met goed gemaakte en zuivere wijn, vaak natuurlijk gemaakt, die uitnodigt tot drinken en verlicht, energie geeft. Het is onze taak die voor u te vinden.Wij willen u kennis laten maken met onze wijnen en de mensen die ze maken. Wijnboeren die met veel liefde voor hun vak het beste uit hun grond en hun druiven halen. Met savoir-faire, vaak van generaties, filosofisch inzicht en creativiteit. Bekijk hier de wijnstreken en ontmoet de wijnboeren waar wij mee werken.

Op deze website kunt u onze wijnen bestellen. Dat kan ook per e-mail of telefoon. Uw bestelling kan worden bezorgd of op afspraak afgehaald in Haarlem. Bekijk op de contactpagina waar u ons kunt vinden.

We sturen (ongeveer) zes keer per jaar de Wijnbrief. Hierin brengen we nieuwe vondsten of nieuwe jaren van oude bekenden onder de aandacht. Wijn uiteraard, maar soms meer heerlijks zoals geitenkaas, worst, cider of olijfolie. De wijnbrief is gekoppeld aan een ophaalweekend waarin u uw wijn kunt ophalen en kunt genieten van allerlei eet- en drinkbaars. We hebben het archief van wijnbrieven op onze nieuws pagina. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de Wijnbrief.

Op afspraak bent u altijd van harte welkom. Ook voor proeverijen.

Ondanks de hoge kwaliteit van de wijnen zijn de prijzen van De Wijnvriend heel redelijk. Immers, we importeren zelf, zonder tussenschakels, we hebben geen dure organisatie en slechts een kleine maar fijne voorraad. Bekijk onze biologische- en natuurlijke wijnen in de winkel.

De Wijnvriend heeft al veel particulieren en een aantal gerenommeerde restaurants (zie onderaan deze pagina) en winkels als klant. Ook u bent van harte welkom!

Henk Struijs, De Wijnvriend

Een paar van de wijnen uit de laatste wijnbrief (Bekijk alle wijnen uit de wijnbrief) :


Schrijf je in voor de wijnbrief.