De Wijnvriend, wie zijn dat?

 

De Wijnvriend is in 1988 opgericht door Henk Struijs en Peter Saal. In 2021 namen wij, Marieke en Kees Sterrenburg de firma over. Met behoud van naam, filosofie en wijnhuizen.  U kent ons wellicht van een andere wijnfirma, De Smaakimporteur. We werkten al samen met de Wijnvriend voor we de zaak overnamen.

Vin Naturel, natuurwijn, biologische wijn, organic wine

Onze specialiteit is natuurlijk gemaakte wijn; vin naturel of vin nature  Al meer dan 26 jaar. Niet als mode-blabla, maar omdat die wijnen mits goed gemaakt lekkerder zijn. En gezonder. En duurzamer.

Daarnaast hebben we ook klassiek gemaakte  wijnen. Ook die onderscheiden zich doordat ze met heel weinig chemisch- of technisch kunst en vliegwerk zijn gemaakt. Bekijk hier onze wijnen.

Iedere streek heeft maar een handjevol wijnboeren dat uitblinkt. Met goed gemaakte en zuivere wijn, vaak natuurlijk gemaakt, die uitnodigt tot drinken en verlicht, energie geeft. Wij willen u kennis laten maken met onze wijnen en de mensen die ze maken. Wijnboeren die met veel liefde voor hun vak het beste uit hun grond en hun druiven halen. Met savoir-faire, vaak van generaties, filosofisch inzicht en creativiteit. Bekijk hier de wijnstreken en ontmoet de wijnboeren waar wij mee werken.

Op deze website kunt u onze wijnen bestellen. Dat kan ook per e-mail of telefoon. Uw bestelling kan worden bezorgd of op afspraak afgehaald worden in Amsterdam. Bekijk op de contactpagina waar u ons kunt vinden. Voor DPD bezorgingen lees meer over de Agecheck.

We sturen een aantal keer per  jaar de Wijnbrief. Hierin brengen we nieuwe vondsten of nieuwe jaren van oude bekenden onder de aandacht. De wijnbrief is gekoppeld aan een ophaalweekend waarin u uw wijn kunt ophalen en kunt genieten van allerlei eet- en drinkbaars. We hebben het archief van wijnbrieven op onze nieuws pagina. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de Wijnbrief.

Op afspraak bent u altijd van harte welkom. Ook voor proeverijen.

De Wijnvriend heeft al veel particulieren en een aantal gerenommeerde restaurants (zie onderaan deze pagina) en winkels als klant.

Marieke en Kees Sterrenburg, De Wijnvriend

Een paar van de wijnen uit de laatste wijnbrief (Bekijk alle wijnen uit de wijnbrief) :


Schrijf je in voor de wijnbrief.