De kleine letters van de wijnvriend

Bezorgkosten

 • € 9,90 tot en met 6 flessen
 • € 12,00 tot en met 12 flessen
 • € 16,20 tot en met 18 flessen
 • € 26,10 tot en met 24 flessen
 • € 28,20 voor 30 flessen
 • € 32,50 voor 36 flessen
 • Bij deze 42 flessen of meer zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Delivery to other countries and ordering from other countries is perfectly possible. Please send us an email with your wishes so we can confirm your order and shipping cost and send you the invoice.

 

AGECHECK

Sinds 1 juli 2021 heeft iedere verzender van alcoholische dranken de plicht een agecheck te laten doen bij aflevering. Dat betekent dat er geen ‘neerzet toestemming’ meer kan worden afgegeven en dat het (vooralsnog) niet naar een pakketshop gestuurd mag worden. Hieruit volgt dat er dus een meerderjarige thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst. Dus, om misgelopen pakketten te voorkomen: goed de DPD predict service in de gaten houden in de mailbox en daarin aangeven wanneer er het beste geleverd kan worden.

Algemene voorwaarden

De Wijnvriend (Kamer van Koophandel: 82280339), verleent u toegang tot www.wijnvriend.nl (“de Website”) en nodigt u uit kennis te nemen van de informatie op de Website en het aangebodene te kopen.

Wijnvriend behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.

Het plaatsen van een bestelling bij De Wijnvriend houdt het akkoord in met deze algemene voorwaarden.

 • Bestellen

Bestellen kan via deze website, telefoon (06 53 23 53 18) of e-mail (kees@wijnvriend.nl).

De minimum bestelling is normaliter 6 flessen, mag assorti zijn.

Door een bestelling te plaatsen, op welke wijze dan ook, verklaart de besteller zich akkoord met deze algemene voorwaarden.

 • Levering

Levering door afhalen: op afspraak

Levering door DPD: in principe binnen 3 dagen na ontvangst van uw bestelling.

 • Schade

Als u een bestelling bezorgd krijgt met schade (zichtbare schade aan de doos of lekkage of gerammel), is het zeer belangrijk dat u dat aantekent op de pakbon van de bezorgdienst. Anders neemt die geen reclames in behandeling, en derhalve wij (helaas) ook niet.

 • Betalen

Voor zover u niet via de site heeft besteld (en dus ook nog geen Ideal betaling gedaan heeft; Verzoeken wij u het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de wijn te voldoen per bank: aan De Wijnvriend te Amsterdam, rekening nummer NL16INGB0008090114.

 • Prijzen

Alle prijzen op deze site zijn prijzen voor particulieren inclusief 21% BTW, exclusief eventuele bezorgkosten, tenzij anders vermeld.

 • Oogstjaren

We proberen steeds het juiste oogstjaar bij de wijnen te vermelden. Wanneer een oogstjaar is uitverkocht gaan we over op de opvolger, als we die goed vinden; niet altijd zal de site direct worden bijgewerkt. Maar we bevinden ons in goed gezelschap van onder andere Nicolaas Klei met onze stelling dat het belang van oogstjaren wordt overdreven. Een goede wijnboer maakt áltijd lekkere wijn, al zorgt de natuur dat ze niet elk jaar hetzelfde smaken. Gelukkig.

 • Klachten

Wijn is een kwetsbaar product en natuurwijn helemaal. Dat betekent: koel bewaren, niet in een zonverhitte auto laten staan, voorzichtig behandelen etc. Ook bij een voorzichtige behandeling kunnen er echter fouten in wijn voorkomen. ‘Kurk’, de rotte geur veroorzaakt door een bacterie, is daarvan de belangrijkste, maar niet de enige. Die kunnen voorkomen en niemand kan daar iets aan doen. Bij de wijnboer een afdoende vergoeding claimen is gecompliceerd. Bovendien bestaat de prijs van een fles uit meer dan de prijs bij de wijnboer. Wij kunnen aan een fout net zo weinig doen als de klant, derhalve vergoeden wij in bewezen gevallen, uitsluitend in de vorm van herlevering van hetzelfde of een vergelijkbaar produkt, tweederde (66,6%) van de aanschafprijs aan de klant. Indien de prijs van de onderhavige wijn(en) is veranderd sinds de aanschaf, hanteren wij de actuele prijs.
Als u meent met een fout te maken te hebben, zullen wij ons uiteraard inspannen een oplossing te vinden. In alle gevallen dient u de betreffende fles te bewaren met de kurk er weer op, en beschikbaar te houden voor ons, zodat wij in principe in staat zijn de klacht te beoordelen. Hoe dat in de praktijk gaat, is onderwerp van gezamenlijke bespreking. Dus gooit u de ‘slechte’ fles niet eenvoudig weg a.u.b..

Dan kan het ook nog gebeuren dat de wijn weliswaar in orde is, maar dat hij u niet smaakt. Ook dan: neem contact op, dan vinden we een oplossing.

 • Beperkte aansprakelijkheid

De Wijnvriend spant zich in om de inhoud van de Website zo vaak als nodig te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is.

De op de Website aangeboden artikelen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze artikelen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Wijnvriend.

Specifiek voor prijzen en andere informatie over producten op de Website geldt een voorbehoud van kennelijke programmeer- en typefouten. U kunt op basis van dergelijke fouten geen overeenkomst claimen met Wijnvriend. Voor op de Website opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kan Wijnvriend nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.

 • Auteursrechten

Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen bij Wijnvriend.

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Wijnvriend, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.

 • Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden

De Wijnvriend is gerechtigd deze Algemene Voorwaarden te allen tijde, binnen de wettelijke kaders, eenzijdig te wijzigen zonder aankondiging.